Mini Cos

  • Coşul de cumpărături este gol

Ce nu-ti spune nimeni despre concediul de crestere a copiilor

Concediul de crestere a copiilor este acea perioada minunata in care descoperi ca poti sa supravietuiesti, desi dormi doar cate 2-3 ore pe noapte, in reprize de cate 15 minute.

E perioada cand traiesti la propriu cu aer sau cu mirosul de cafea (fiindca de baut nu apuci) si inveti sa te misti ca un ninja: rapid, dar fara prea mult zgomot (de frica sa nu trezesti odorul).

Teoretic cand vorbim de CONCEDIU de crestere a copilului (CCC) vorbim de o forma legala de maxi vacanta pe care angajatorul o da angajatului. In plus, parintele primeste si o indemnizatie de la stat pentru cei 2 ani in care va sta alaturi de cel mic.

Banii care ajung in contul parintelui pot fi intre 1.250 lei si 8.500 lei si reprezinta 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani inainte de data nasterii copilului.

Si, desi ideea de concediu din denumire ar putea sa iti faca mintea sa alerge pe plaje nesfarsite ori sa iti imaginezi o perioada linistita, unde ai timp de toate, si mai ales ai ferestre nelimitate de timp pentru tine, nimic nu e mai departe de adevar.

Fiindca suntem adeptii sinceritatii si credem 100% ca un parinte pregatit pentru ce urmeaza e un parinte increzator, ce va creste un copil fericit, am creat o lista de lucruri nespuse despre concediul de crestere a copilului. Iata ce nu iti spune nimeni de obicei despre aceasta perioada:

1. Desi teoretic esti in concediu, o sa dai de cel mai crunt angajator pe care l-ai avut pana acum: unul care nu respecta orele de program (se trezeste in toiul noptii ca sa ceara de mancare), care solicita mereu servicii extra (sa fie leganat cu orele de exemplu) si care nu plateste niciun fel de prima (dar vrea sa fie primul care primeste mereu atentia ta).

2. Vei descoperi ca unitatile de masura pe care le stiai nu se aplica in acest concediu: ce e pentru tine o intarziere de cateva secunde, este pentru cel mic o catastrofa care se lasa cu plansete prelungite.

3. Vei intelege in sfarsit ce inseamna sacrificiul si vei realiaza ca pana nu demult viata ta a fost de regina/rege, dar cumva ai ajuns un biet slujitor.

4. O sa intelegi ca epuizarea incepe cu adevarat dupa ce ratezi inca trei nopti de somn peste saptamana aia nedormita.

5. Vei descoperi ca te-ai mutat intr-o noua zona de clima si ca prin casa ta trece o tornada aproape in fiecare zi. Iar momentul pe care il alege sa se arate este fix dupa ce tocmai ai terminat curatenia.

Pe langa toate aceste lucruri, in concediul de crestere a copilului vei afla despre tine ca esti cu adevarat un super erou si vei afla ca poti sa faci mult mai mult decat credeai inainte. De exemplu:

6. Vei descoperi ca poti sa te descurci de unul singur in cele mai grele situatii. Si atunci cand esti in oras si esti in pana de scutece si cand copilul are febra 39 si nu se opreste din plans. Cu aceasta ocazie, vei redefini ce inseamna situatia de criza in familia ta.

7. Chiar daca inainte de concediu, erai un dezorganizat, acum vei invata sa traiesti intre normele unui program, chiar daca el nu este al tau ci e programul celui mic de somn sau masa. 

 8. Vei descoperi de ce toata lumea spunea ca iubirea neconditionata e cel mai greu de obtinut, dar ca odata ce esti capabil de asta, esti capabil de orice pe lume.

 

 

Related Articles

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate. *

p.grid-link__title { height: 70px; overflow: hidden; } .grid__item.medium-down--one-half.large--one-fifth:hover p.grid-link__title { height: auto; } .grid__item.medium-down--one-half.large--one-fifth:hover .ellipsis { display:none; }